»

May 31

Bemutatkozás

A G(E)O Research Transznacionális Fejlesztési Kutatóintézet nonprofit korlátolt felelősségű társaság egyetemi hátterű spin-off szervezet, mely önmagát kutatóintézetként definiálja. A tulajdonosai a fejlesztéspolitika, a biztonságkutatás, a nemzetközi kapcsolatok, a környezetfejlesztés területén dolgozó kutatók, akik több, mint egy évtizede dolgoznak együtt és a közösen megszerzett tudást, együttműködési képességet kívánják a kutatás-fejlesztés piacán megjeleníteni. Szerződéses partnerei száma és képességei révén, valamint a kialakított kutatóintézeti struktúra keretében nagy volumenű és összetett kutatási projektek megvalósítására is képes.

A kutatóintézet munkatársai számos hazai és nemzetközi projekt vezetőjeként és résztvevőjeként rálátással bírnak szakterületüknek a napjainkban előtérbe kerülő újszerű, kurrens tudományos témáira. Fő profilként a nemzeti és a nemzetközi, transznacionális fejlesztés elméletével és gyakorlatával foglalkoznak. Kiválóan kamatoztathatják az európai, a latin-amerikai, az afrikai és az ázsiai kontinens számos országával fennálló többéves tudományos kapcsolatot, illetve a Balkán térsége és a Mediterráneum országainak átfogó ismeretét, az ott szerzett másfél évtizedes kutatási tapasztalatot.

Sokoldalú – egyebek között a megújuló energiaforrásokra, hulladékgazdálkodásra, rekultivációs és kárelhárítási módszertanra vonatkozó – ismeretanyaggal rendelkeznek a napjainkban kulcsfontosságúvá váló környezetvédelem és környezetfejlesztés területén is.

A kutatóintézet profiljába tartozik a fent nevezetteken túl a területi tervezés, (elsősorban települési-, kistérségi- és regionális -) illetve a regionális-fejlesztés, urbanisztikai kérdésekhez kötődő tanácsadás Magyarországon és Közép-Európában, Dél-Kelet-Európában.

1 comment

  1. Mr WordPress

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Comments have been disabled.